top of page
317992848_569547088510504_3414666349516778208_n.jpeg

Poikien alueellinen futsalpelaajakehitystoiminta käynnistyy jälleen keväällä 2024

Futsalin alueellinen pelaajakehitystoiminta on aloittamassa uuden toimintakauden. Sekä tyttöjen että poikien toiminta käynnistyy, pojat aloittavat tapahtumilla helmikuussa. Seuraava U19-poikien futsalmaajoukkue rakentuu vuonna 2006 ja 2007 syntyneistä nuorista, tähtäimenä U19 EM-turnaus syksyllä 2025.

Lisätietoa toiminnasta ja ilmoittautumislomake: https://www.palloliitto.fi/ajankohtaista/poikien-alueellinen-futsalpelaajakehitystoiminta-kaynnistyy-jalleen-kevaalla-2024

Post: Image
Etsi
 • Vieska Futsal

Kaksi upeaa uraa päätökseen - “Nyt on aika antaa viestikapula nuoremmille”Henri Heikkilä, 35, ja Juho Alasuutari, 31, pelasivat sunnuntaina 3. puolivälierässä uransa viimeiset minuutit futsalkentillä. Näin päättyi kaksi upeaa palloilu-uraa Kalajokilaakson urheiluhistoriassa.


Kapteeni ja seuralegenda


Juho Alasuutari oli Vieska Futsalin monivuotinen kapteeni ja luottopelaaja. Hän oli yksi Sievi Futsalin kolmen vuoden mestaruusputken avainpelaajia. Futsalkenttien lisäksi hän pelasi suhteellisen mittavan uran myös jalkapallossa, enimmäkseen Kakkosessa. “Juti” kävi myös kokeilemassa siipiään Veikkausliigassa Vaasan Palloseurassa kaudella 2009. Futsalin Alasuutari aloitti 15-vuotiaana kaudella 2006-2007 Futsal Ykkösessä.


Koko futsal-uransa Alasuutari pelasi Sievi Futsalissa, nykyisessä Vieska Futsalissa. Hänet tunnetaan erittäin lujaa puolustavana pohjapelaajana, joka jätti kentälle aina kaikkensa. Hän kärsi uransa aikana lukuisista loukkaantumisista, mutta silti pystyi pelaamaan Futsal-liigassa 13 kauden ajan.


- Surullinen, mutta kaikkensa antanut fiilis. Oli tunteikas hetki kopissa, kun me Henkan kanssa kerrottiin peliurien loppuvan tähän päivään. Uskomattomia hetkiä olemme saaneet kokea tällä porukalla. Molemmat olemme pelanneet jo niin kauan isojen kipujen kanssa, että nyt oli aika antaa viestikapula nuoremmille. Varmasti jollain tapaa tulemme olemaan edelleen seuran toiminnassa mukana, mutta pelikamat päällä meitä ei enää nähdä. Ylpeä olo kaikista matkassa mukana olleista ihmisistä, kommentoi Alasuutari lopettamispäätöstä tuoreeltaan.


Alasuutari tiesi jo kauden alussa, että tämä tulee olemaan viimeinen vuosi futsal-liigassa.


- Sovimme vaimoni Tiinan kanssa, että saan vielä kerran satsata pelaamiseen, vaikka siitä johtuen en ehtisikään olemaan perheen luona niin paljon kuin kahden lapsen isänä haluaisin. Jokapäiväinen tavoitteellinen treenaaminen, vastuullinen työ ja perheestä huolehtiminen on vain melko haastavaa sovittaa yhteen. Myös lukuisat loukkaantumiset ja niiden mukana tulleet kivut painoivat vaakakuppia lopettamispäätöksen suuntaan.


- Olen erittäin kiitollinen, että sain pelata useita vuosia näin upeassa seurassa. Olo on etuoikeutettu. Haluan kiittää kaikkia lajin parissa tutuiksi tulleita ihmisiä yhteisistä vuosista ja kokemuksista. Muistot tulevat säilymään mielessäni ja sydämessäni koko loppuelämän


- On erityisen haikeaa luopua huippu-urheilun tuomista tunneryöpyistä ja itselle niin tärkeäksi voimavaraksi muodostuneesta koppielämästä. Ikävä tulee myös vastustajajoukkueiden pelaajia, tuomareita ja muita laji-ihmisiä. Toivottavasti näemme vielä useasti kentän laidalla.


- Lopuksi haluan vielä kiittää perhettäni. Äiti ja isä, veljet Arto, Hannu ja Jaakko. Teillä on ollut mieletön vaikutus urani kaikissa vaiheissa. Kiitos Tiina, että olet jaksanut aina kannustaa minua. Olet kantanut vastuun kodistamme sekä lapsistamme mahtavasti, kun olen ollut treeneissä ja pelireissuilla. Tästä eteenpäin tulen olemaan enemmän läsnä perheemme arjessa.


Saavutukset:

 • 3x SM-kultaa (2015, 2016, 2017)

 • Super Cupin mestaruus (2015)

 • Futsal Cupin hopeaa (2015)

 • Final Four hopeaa (2018)

 • SM-pronssia (2014)

 • 13 kautta Futsal-liigaa Sievi/Vieska Futsalissa 2007-2022

 • Tehot runkosarjassa: 95 maalia + 72 syöttöä = 167 tehopistettä

 • Kolme kautta Futsal Ykköstä Sievi Futsalissa 2006-2010

 • Neljä Uefa Futsal Cupin euroturnausta (2015-2017) sekä neljä maaottelua futsalmaajoukkueessa

 • Jalkapallon Kakkosessa 222 ottelua ja 10 maalia (FC YPA ja GBK 2006-2021) sekä neljä ottelua Veikkausliigaa VPS:ssä (2009)


Historian paras alavieskalainenJalkapallon keskustelupalstoja lainaten, Henri Heikkilä on erittäin suurella todennäköisyydellä “historian paras alavieskalainen jalkapalloilija”. Nykyään myös futsalin pelaaja. Henri Heikkilän lajivalinta oli aluksi jalkapallo, jota futsal tuki hyvin talviharjoittelumuotona, koska Ylivieskan alueella ei ollut jalkapallohallia.


Heikkilä oli erittäin arvostettu pelaaja silloisessa FC YPA:ssa. Jotakin tästä kertoo allekirjoittaneelle sanottu kommentti jalkapallotreeneissä epäonnistuneen ulkosyrjä-syötön jälkeen: “Tässä seurassa ainut kuka tuossa tilanteessa saa syöttää ulkosyrjällä, on Henri Heikkilä.” Kilpatasolla futsalin Heikkilä aloitti 15-vuotiaana kaudella 2004-2005 Futsalin Ykkösessä.


Heikkilän lopettamispäätös syntyi vuodenvaihteen aikoihin.


- Huumorimiehenä voisin sanoa, että päätös syntyi silloin kun Igor laittoi meidät pre-seasonilla juoksemaan 16x400 metriä täysillä. Mutta ennen kautta jo olin kiikun kaakun ja lopullisen päätöksen tein vuodenvaihteen aikoihin.


- Koko elämän yhteensovittaminen on ollut jo monta vuotta tosi haastavaa, kun on perhe, työt ja entistä enemmän myös pelaamiseen pitää koko ajan panostaa, kun sarjan taso nousee. Leikkauspöydälläkin on käyty neljä kertaa pitkän kaavan kautta, niin sekin alkoi jo näkymään, kun ikääkin tuli lisää. Tällä kaudella lähes kaikki treenit oli jo kivuliaita. Kaiken summana pelaaminen otti jo koko ajan enempi. Mutta tuosta kehityksestä oon tyytyväinen, että sarjan taso nousee, niin kaikkien täytyy pystyä panostamaan yhä enemmän.


- Haluan ottaa aikaa nyt muille asioille elämässä. Totta kai fanitan joukkuetta aivan hulluna ja käyn kattomassa pelit. Varmasti myös pidän ihmisten kanssa yhteyksiä.


Mutta mitä Henri Heikkilä jää kaipaamaan futsalkentiltä?


- Itse peliä erityisesti. Oon aina rakastanut pelata ja se ei oo hiipunu ollenkaan. Nykyään on tehtävä tosi paljon muutakin, että voi pelata, mutta itse peli on aivan yhtä kiinnostava vieläkin. Koppielämää ja pelikavereita myös jää kaipaamaan. Monesti oli esimerkiksi semmosia päiviä, että väsytti tosi paljon kun treenit alkoi. Sitte ku tuli koppiin, niin yhtäkkiä siinä sekoillessa ne väsyt ja murheet unohtuikin ja alettiin kirkkaalla mielellä treenaamaan kuvioita.


- Haluan kiittää pelaajaurastani omia vanhempia, vaimoa ja poikia Romeota (4v) ja Rafaelia (7v). Nämä ihmiset on tukenu mua aivan valtavasti ja antanut mulle mahdollisuuden olla sitä mitä olen. Haluan myös kiittää aivan kaikkia, jotka on matkan varrella ollut mukana: pelikaverit, valmentajat, huoltajat ja kaikki muut hienot taustahenkilöt lajin parissa, jopa tuomarit, Heikkilä naurahtaa.


Saavutukset:

 • 2x SM-kultaa (2016, 2017)

 • SM-hopeaa (2014)

 • Futsal Cup hopeaa (2014)

 • Final Four hopeaa (2018)

 • 11 kautta Futsal-liigaa Sievi/Vieska Futsalissa 2007-2022 sekä Tervareissa kaksi kautta 2013-2015

 • Runkosarjassa tehot: 100 maalia + 124 syöttöä = 217 tehopistettä (Ensimmäisen Tervarit-kauden tehopisteet puuttuu)

 • Viisi kautta Futsal Ykköstä Sievi Futsalissa 2004-2010

 • Kaksi Uefa Futsal Cupin euroturnausta (2016-2017) sekä kaksi maaottelua futsalmaajoukkueessa

 • Jalkapalloa Kakkosessa (FC YPA 2003-2012) ja neljä ottelua U16-juniorimaajoukkueessa

1 179 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page