H. Vähäaho Oy

Nuoret: Text
Nuoret: Image

VIESKAN NUORILLE KULTAA FUTSALIN VAAJA CUPISTA

Futsal Vaaja Cup järjestettiin Jyväskylässä. Turnauksella on pitkä historia, tämä järjestämiskerta oli Keski-Suomen erotuomarikerhon mukaan jo 36.

Turnaus on ensisijaisesti tarkoitettu miesten kakkosta pelaaville joukkueille, mutta myös nuorten liigaa pelaavat joukkueet kutsuttiin turnaukseen mittaamaan tasoaan miehiä vastaan. Mehän otimme haasteen ilolla vastaan ja ilmoittauduimme mukaan 🙂

Joukkueen kapteenina toimi Joonas Isoaho.

• Hyvä turnaus kaikinpuolin. Saatiin pelikokemusta ja kaikille tuli onnistumisia. Tästä on hyvä jatkaa kohti sarjapelejä, Joonas kommentoi.

Maalivahteina peleissä vuorottelivat Ville Kokko ja Elias Vuorenmaa.

• Oli tosi mukava pelata. Turnauksesta jäi hyvä fiilis, kun voitettiin koko turnaus, Ville kertoo.

• Mukava oli päästä pelaamaan. Päällimmäisenä mieleen jäi, kun joukkue puolusti finaalipelissä niin hyvin, ettei ollut kuin yksi vaaratilanne pelin aikana, Elias kehuu.

Joukkueen päävalmentaja Virve Närhi toteaa lyhyesti: oltiin turnauksen paras joukkue ja osoitettiin se omalla tekemisellä. Peli kehittyi turnauksen edetessä ja pelaajien mieliala rentoutui sen myötä.

JOUKKUEKUVA 2022-2023

NUORTEN KAUSI PÄÄTTYI JATKOKARSINTAPELEIHIN, JASPER JA EGOR MUKANA EDUSTUKSEN PELISSÄ!

P17 jatkokarsintapeli pelattiin lauantaina Helsingissä. Vastaan tuli Kauniaisista GrIFK. Ottelu alkoi tasaisena, vaikkakin IFK onnistui tekemään varsin aikaisessa vaiheessa ensimmäisen maalin. Pian ottelu oli Vieskan näpeissä, kun Oliver ja Tuukka siirsi Vieskan 1-2 johtoon. Ensimmäisen jakson musta hetki näytti romuttavan suunnitelmat, kun GrIFK paukutti kuusi maalia, muutaman minuutin välein ja tauolle mentiin 8-2 tappioasemassa. Tauolla Vieskan valmennus kuitenkin valoi uskoa poikiin ja vaikka GrIFK aloittikin toisen puoliajan vahvasti oli Vieska jakson 2-3 parempi. Kaikki maalit kuitenkin lasketaan, joten peli päättyi 10-5 tappioon. Vieskan parhaan pelaajan palkinnon sai Ville Kokko.

- Päävalmentaja Miikka Koivu: Kovatempoisin peli koko kaudella mitä on ollut ja se tuli varmasti pienenä yllätyksenä ottelun ensimmäisellä puoliajalla. Selviä pallonhallintajaksoja ei kumpikaan saanut, vaan peli oli paljon kamppailua ja tilanteenvaihtopelaamista. Voittamisen tahtoa joukkue näytti siinä, että joka tilanteessa mentiin täysillä ja rikkeitä uskallettiin ottaa mitä ei tällä kaudella kovin usein ole nähty. Kausi oli usealle pelaajille ensimmäisen kunnollinen futsalin parissa ja kehitys kauden aikana ensimmäisestä pelistä tähän on ollut huimaa!

- Joukkueenjohtaja Pauli Maaninka: Kausi oli hyvin nousujohteinen ja kehitystä tapahtui joka saralla. Yhteishenki parani mahtavaksi ja tästä syystä harmittaa jättää kausi tässä vaiheessa. Jaettu Futsal liigan kuudes sija on hieno saavutus ja siitä sekä tämän päivän taistelusta voi olla ylpeä!

P-19 jatkokarsintapeli pelattiin viikko sitten Taanilassa. KaDy yj. voitti ottelun tuloksella 1-3 (eka puoliaika 0-0).

Vieskan ainokaisen maalin viimeisteli Julius Aho, syöttäjänä Jimi Jokela.

POP-pelaajina palkittiin kotijoukkueesta Egor Chuprov ja vierailijoista Viljami Ihalainen.

- Pelaajien asenne oli loistava, pystyttiin pelaamaan rohkeasti pallolla ja onnistuttiin vaikeuttamaan vastustajan pelin rakentelua.

Meillä oli lukuisia maalintekopaikkoja, mutta viimeistelyssä ei pystytty yllättämään vastustajaa. Tietysti häviö harmittaa, kun joukkueen tavoitteena oli edetä SM-lopputurnaukseen, mutta tänä vuonna kävi näin, joten ei auta kuin hyväksyä tappio ja edetä kohti seuraavia haasteita, kommentoi päävalmentaja Virve Närhi.

Nuorten joukkue kiittää kaudesta pelaajia, valmentajia, toimihenkilöitä, huoltajia ja toimintaamme tukeneita yrityksiä!

Jasper Ahlhom ja Egor Chuprov saivat ensikosketuksen miesten futsal liigaan sunnuntaina, kun edustus pelasi runkosarjan viimeisen ottelun FC Kiistoa vastaan. Jasper onnistui tekemään pelissä avausmaalin ja hänet palkittiin ottelun parhaana pelaajana.

* Tosi hyvä fiilis jäi, oma pelaaminen rentoutui pelin edetessä, kommentoi Jasper.

* Ihan ok peli oli. Olisihan sitä voinut maalinkin tehdä, kun vastustaja pelasi lopussa yv:aa ja sain torjunnan jälkeen potkaistua pallon kohti tyhjää maalia, Egor toteaa.

KAPTEENISTO 2022-2023

Aleksi Hanhisalo, s. 2007, asuinpaikka on Oulainen. Olen harrastanut jalkapalloa 10 vuotta ja futsalia siinä sivussa. Vahvuuteni pelaajana ovat rohkeus, peliäly ja puolustus. Esikuvia jalkapallon puolelta ovat Zlatan, Roy Keane ja Vidic. Meidän nuortenjoukkue on voitontahtoinen ja hyvän yhteishengen omaava. Joukkueen tavoitteena on pääsy lopputurnaukseen ja uskon että jokainen meistä haluaa sen kiiltävimmän mitalin kaulaansa.

Nimeni on Oliver s.2006 ja Nivalasta kotoisin. Vahvuuteni pelaajana on haastot laidassa, 1v1 tilanteet, peliäly, sijoitukset, kannustaminen ja joukkuehengen vahvistaminen. Esikuvina Henry Gutierrez, Ricardinho ja Messi. Nuorten joukkueessa ihan hyvä ryhmähenki ja hyvä taistelutahto ja periksiantamattomuus. Molemmille joukkueelle odotukset, että päästään lopputurnaukseen ja taistellaan joka pelissä pisteet kotiin päin.

Matias Laajoki, 2005, Kinnula.

Varmasti päävahvuuteni on taktinen ymmärrys ja kentällä syötöt. Oon tietysti itse oma suosikkipelaajani. Nuortenjoukkue on vahva ja määrätietoinen. Odotukset on samat kuin viime vuonna, sarjan voitto.