top of page
317992848_569547088510504_3414666349516778208_n.jpeg

Poikien alueellinen futsalpelaajakehitystoiminta käynnistyy jälleen keväällä 2024

Futsalin alueellinen pelaajakehitystoiminta on aloittamassa uuden toimintakauden. Sekä tyttöjen että poikien toiminta käynnistyy, pojat aloittavat tapahtumilla helmikuussa. Seuraava U19-poikien futsalmaajoukkue rakentuu vuonna 2006 ja 2007 syntyneistä nuorista, tähtäimenä U19 EM-turnaus syksyllä 2025.

Lisätietoa toiminnasta ja ilmoittautumislomake: https://www.palloliitto.fi/ajankohtaista/poikien-alueellinen-futsalpelaajakehitystoiminta-kaynnistyy-jalleen-kevaalla-2024

Post: Image
Etsi
  • Vieska Futsal

Vieska Futsalin nuorille hopeaa Kokkola Cupista


Vieska Futsalin nuoret pelasivat P-17/16 sarjassa, jossa oli mukana 16 joukkuetta. Pelit alkoivat A-lohkossa torstaina. Alkulohkossa saavutimme kolme voittoa ja kaksi tappiota. Perjantai-iltana jouduimme jännittämään myöhään sijoitusotteluihin pääsyä, koska meidän lohkossa kolme joukkuetta oli samoissa pisteissä. Suuren maalieron (15 tehtyä maalia viidessä ottelussa) turvin sijoituimme lohkossa toiseksi ja etenimme sen myötä kamppailemaan sijoituksista 1-8.


Lauantaina pelasimme kaksi haastavaa sijoitusottelua. Ensimmäisen peli oli Toivalan Urheilijoita (Siilinjärvi) vastaan, sen voitimme varmalla pelillä 3-0. Toisessa pelissä vastustajana oli latvialainen Futbola Parks Academy. Sen voitimme 1-0. Voittomaali oli niin kaunista katseltavaa, että se huomioitiin myös Byyrin somessa. Byyri on jalkapallokulttuuriin keskittynyt media, jollan on yli 21 000 seuraajaa somessa. Maalin viimeisteli vapaapotkusta Juho Pirkkalainen.


Sunnuntaiaamuna koitti finaali, vastustajana oli virolainen Pärnu JK Varpus. Finaaliin lähdimme erittäin hyvällä asenteella ja pystyimme hallitsemaan peliä. Ottelun viimeisillä minuuteilla joukkueen keskittyminen herpaantui hetkeksi ja vastustaja pääsi tekemään voittomaalin nopealla ylivoimahyökkäyksellä. Hävisimme finaalin 1-0 ja saimme tällä kertaa tyytyä hopeamitalleihin.


Vieska Futsalin joukkueessa pelasi 20 pelaajaa. Joukkueen kapteenivastuun kantoivat Joonas Isoaho ja Matias Laajoki.

  • Turnaus meni mainiosti joukkueemme osalta, vaikka yhteisiä treenejä ei ole ollutkaan. Koko joukkue saa olla ylpeä finaalipaikan saavuttamisesta ja oli oikein mukava reissu, Joonas kommentoi.

  • Turnaus meni lopulta ajateltuna oikein hyvin ja päästiin tavoitteisiin. Reissu oli tärkeä futsalkautta varten, koska saatiin taas nostettua joukkuehenkeä sekä saatiin viettää aikaa pelaajien kesken. Olen eniten tyytyväinen joukkueeseen, vaikkei finaalissa suurinta menestystä tullutkaan, Matias jatkaa.


Joukkueessamme oli mukana myös kaksi valtakunnallisella tasolla kilpailevaa jääkiekkoilijaa Illya Gullyk (TPS) ja Jimi Väätäinen (KooKoo). He halusivat tulla mukaan turnaukseen, koska ovat lapsuudessaan pelanneet jalkapalloa näiden pelikavereiden kanssa.

Illyan mielestä pelit olivat kovia, turnauksen jäljiltä jalat ovat rasituksesta kipeinä.

Jimi oli tyytyväinen siihen, että sai erilaista liikuntaa. Vaikka futiksen pelaamisest oliki vähä aikaa ni oli helppo palata takas kentälle ja hyvällä fiiliksel koko turnauksen läpi, hän jatkaa.


Valmentaja Virve Närhen kommentit.

  • Huippu reissu! Meillä on äärettömän taitavia, kilpailuhenkisiä ja itsensä satasella likoon laittavia pelaajia tässä joukkueessa. Erityisen iloinen olen siitä, että saimme onnistumisia laajalla rintamalla. Sain myös kuulla useilta tuomareilta ja katsojilta myönteistä palautetta pelistämme. Pelaajat tulivat tosi hyvin toimeen keskenään ja vähitellen kannustusporukkaan liittyi myös muita nuoria, jotka olivat tulleet viettämään aikaa turnaukseen. Vaikuttaa siltä, että toimintamme kiinnostaa nuoria. Haluan kehua myös itseäni haastavassa paikassa suoriutumisesta, sillä olen valmentanut edellisen kerran viime lokakuussa ison kentän pelaamista FC Ylivieskassa.


Huoltajina toimivat Marianne Kauppinen ja Markus Savonen. Marianne kommentoi:

  • Olin huoltajan roolissa ensimmäistä kertaa. Tuntui mukavalta, että pääsin heti aktiivisesti toimintaan mukaan. Pienilläkin asioilla on iso merkitys urheilijan suorituksen kannalta. Turnaus oli superhieno kokemus joukkueurheilusta.

Huomasin, että joukkuelaji vaatii pelaajalta monenlaista keskittymistä. Aluksi ihmettelin nuorten pelaajien ylläpitämää älämölöä, kunnes ymmärsin, että se on heidän tapansa purkaa jännitystä ja tsempata joukkuekaveria entistä kovempiin suorituksiin.

Nuorten joukkueenjohta ja Ysikaks’ Nivalan puheenjohtaja Teemu Isoaho puhuu alueellisen yhteistyön puolesta. Alueellinen pelaajakehitys on välttämätöntä, jotta pelaajille voidaan tarjota laadukas pelaajapolku. Yhteistyö seurojen välillä on pelkästään positiivinen viesti ja antaa tulevaisuudessa mahdollisuuksia.


Ysikaks haluaa tehdä Vieska Futsalin kanssa yhteistyötä, sillä se takaa alueen nuorille pelaajille kilpailullisen pelaajapolun Futsal-Liigaan ja aina maajoukkuetasolle saakka. Vieskan junnujen laadukas ja menestystä tuottava ympäristö antaa alueelle vahvemman viestin futsalin tuomasta mahdollisuudesta pelaajakehityksen kannalta. Toivottavasti sen seurauksena useampi joukkue ottaisi kauden suunnitelmiin futsalsarjoihin osallistumisen talvikaudella, hän päättää.Osallistujat ja heidän edustamansa seurat:

Chuprov Egor, AC Oulu

Enqvist Filip, Esse IK

Pirkkalainen Juho, FC Folk

Aho Julius, FC Ylivieska

Ahlholm Jasper, FC Ylivieska

Hannula Anton, FC Ylivieska

Jauhiainen Eevertti, FC Ylivieska

Juutinen Hente, FC Ylivieska

Jokela Jimi, FC Ylivieska

Kauppinen Touko, FC Ylivieska

Vähäaho Joona, FC Ylivieska

Vähäaho Oliver, FC Ylivieska

Laajoki Matias, MJK

Isoaho Joonas, Ysikaks’ Nivala

Laitila Antti, Ysikaks’ Nivala

Laurila Arttu, Ysikaks’ Nivala

Laurila Eetu, Ysikaks’ Nivala

Peltokangas Rene, Ysikaks’ Nivala

Gullyk Illya, Tappara U-18

Väätäinen Jimi, KooKoo


Tsemppari: Veeti Pajunpää

Motivaatiopuhuttajat: @fcjolle

99 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commenti


Post: Blog2_Post
bottom of page